i am proud of you, barakallahu feek :)

alhamdulillah, there are no greater words to praise Him! for all the things he has granted to us. we still unable to pay him. so grateful that we cant describe in words. thus, don’t stop praising him.

alhamdulillah, thumma alhamdulillah🙂

tiga hari yang lepas, KMB digemparkan dengan keputusan exam yang semua pelajar KMB 2010-2012 amek beberapa bulan lepas. tiada ungkapan yang lebih sempurna untuk ungkapkan betapa gembiranya pemilik hati bila mana Allah memperkenankan hajat kita semua. dikala ada yang diuji dengan kecemerlangan, ada juga diuji dengan keyakinan qada’ dan qadar Allah s.w.t

Allah maha adil lagi maha mengasihani. dia takkan bagi sesuatu melainkan untuk mentarbiyah hambanya menjadi seorang hamba dan khalifah yang lebih sempurna. tarbiyah, it is a process.

saya tak bermaksud untuk post entri yang sedih atau marah atau pun memuji kecemerlangan anda. saya cuma nak sampaikan kegembiraan saya untuk semua orang. betul (tengok tajuk pun tahu, kan?)

tahniah! awak berjaya. semuanya terbukti melalui result yang Allah bagi pada awak

saya gembira sebab awak berjaya…(sungguh!)

berjaya dapat lepas IB point requirement MARA

berjaya sampai habis hadapi susah senang hidup sebagai pelajar IB

berjaya dapat lepas IB point, dikala kita sibuk membina orang

berjaya dapat maintain study, bila kita kena stay up syuro malam malam

berjaya dapat buktikan yang dakwah itu tidak membebankan daie sebenarnya

berjaya dapat buktikan  dakwah tu pertama, tapi study bukan nombor dua

berjaya dapat naikkan dan jaga nama pelajar islam

dan yang paling penting, berjaya buang fitnah ‘tidak berjaya’ kerana kita join usrah!

alhamdulillah, barakallhumma. saya bangga dengan awak

cuma, saya sedih sampai sakit.

sebab saya pun buat semua tu. saya buat apa yang awak buat jugak.

jadi, syaitan pun tak berhenti kacau saya sambil menimbulkan banyaaaaak persoalan.

kenapa Allah bagi aku macam ni?

kenapa orang lain boleh berjaya?

kenapa aku tak sehebat orang lain?

kenapa Allah uji aku macam ni?

dan yang paling menyakitkan bila syaitan bisik kat saya…

eh. mana pergi semua orang? awak tengah down ni..kenapa takda yang nak comfort awak? kata akhawat..

okeh, itu saya tak tipu, sebab it happened. really it does. sakit. cause it hurts the feelings.

it involves emotions, and it needs courage!

dan Allah je yang mampu bagi saya kekuatan tu. sebab tu dia uji saya!

astaghfirullah al-‘adzim

saya tak bermaksud apa apa, sungguh! cuma penyakit hati ini sukar diubati, lebih lebih lagi bila seseorang diuji macam situasi saya. kan?

tapi, tak pe. jangan risau. itu masalah saya. dan part saya

part awak, boleh tak janji dengan saya beberapa benda (banyak pulak..erk. sebab ni perkara yang saya tak mampu buat)

janji dengan saya, jangan tinggalkan orang macam saya

they need moral support! doa dan semangat. kami ada possibility untuk menjauhkan diri dari antunna (it’s hard cause it hurts everytime we tried to face you)

janji dengan saya, jumpa adek adek dan khabarkan berita gembira yang Allah dah janji pada mereka yang bantu tegakkan islam

itu saya tak mampu, ibarat macam omong kosong (saya takmau timbulkan fitnah)

janji dengan saya, (okeh, ni saya bole buat) kat mana mana pun kita dicampak, always tajdid niat yang kita ni buat kerana Allah

sebab saya nak jumpa semua orang kat final destinantion, jannah!

insya Allah🙂

saya sayang semua orang, sungguh! sebab Allah juga sayang antunna

pena diangkat (ceh, dramatis sungguh)

TUNGGU SAYA DI PINTU SYURGA, SAYA NAK JOIN AWAK🙂

fatimah anuar

About seciput

khalifah ALLAH
This entry was posted in general, life. Bookmark the permalink.

5 Responses to i am proud of you, barakallahu feek :)

  1. :) says:

    kalau awak sampai dulu di syurga, tolong tunggu saya juga.
    saya sayang awak🙂

  2. akhawat says:

    saya melihat awak dari jauh.. mungkin awak taktahu.. tapi saya ambil tahu tentang awak.. jika awak resah, do remember kami pegang tangan awak dari jauh, dan Allah dekat dengan kita, sangat..🙂

  3. seciput says:

    allahumma bariklana ‘ala kulli haal. ukhuwah islamiyah itu manis🙂
    jazakillah khair..

  4. suraya says:

    Allah is proud of you! kita bole fail sume xm dunia ni… tp kita jgn skali2 fail xm akhirat! =)
    kdg2 Allah tarik kwn2 2 dr kita…xpela… sbb Dia sndiri dtg nk pujuk kita! ^_^
    Allah akan letak awak kat mane awak d perlukan… just keep praying and later u’ll see things fall to places… soon. a promise from Him.
    uhibbukifillahabadanabada
    ~k. suraya, bumi maududi

    • seciput says:

      thanks kak suraya🙂
      jazakillah khair. insya Allah. a promise he will fulfilled. just a matter of time🙂
      doakan semuaorg masih berpaut pada tali Allah, insya Allah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s