majlis perasmian penaklukan dunia !

alhamdulillah, ‘ala kulli hal. never regret, never for once🙂

seusai majlis graduasi, saya melihat semua orang berada dalam kegembiraan. menangis kegembiraan. senyum kegembiraan. dan lain lain yang berkaitan dengan kegembiraan. ada juga yang sedih.

:’) meninggalkan tempat jatuh cinta kot, love at first sight la katakan

mungkin ada yang setuju, ada juga yang tak setuju. tapi saya nak cakap yang saya suka sangat pilihan lagu munawar untuk majlis graduasi kami; Allah knows by Zain Bikha, Khilafku by ==’, Ummah Gemilang by ==’. maaf, saya fail bahagian music music ni. nama je kelab kesenian islam. erk, saya part lain saya okeh kot. aman

When you carrying a monster load
And you wonder how far you can go
With every step on that road that you take
Allah knows, Allah knows

every breath of every second, in KMB, we finally realise that we cant go further without Him. with all the loads, always been thinking, am i capable enough to end this task. with limited time, always asked myself, do i still have time for Him.

alhamdulillah. when He wants to give us something, He will help us through. it is proven!

mula mula saya nak buat tribute kepada semua orang, tapi saya rasa saya nak tribute pada yang satu dulu🙂

When you feel all alone in this world
And there’s nobody to count your tears
Just remember, no matter where you are
Allah knows, Allah knows

4000 words of Extended Essay, 1600 of TOK essay, 1500 of Business and Management IA, countless words of Biology and Chemistry lab reports, 180 hours of CAS includes basketball almost everyday, hours of sleepless nights, sleeping in classes like a queen, and walking zombie, and finally a Diploma.

(quoted, facebook, 0015 hours, 13 aug 2012)

pernah saya borak dengan seseorang pasal IB program. dia kata, kalau bagi dia satu juta rm pun, dia tak akan amek IB.

saya?

i took the one less traveled by. ikut gerak hati waktu tu. alhamdulillah🙂

You see we all have a path to choose
Through the valleys and hills we go
With the ups and the downs, never fret never frown
Allah knows, Allah knows

yup, He knows.

thank you Allah, thank you MARA, thank you KMB, thank you umi abah, thank you educators in KMB.

saya setuju sangat bila orang kata, KMB is our tempat jatuh cinta. paling best bila dia adalah, love at first sight. waaaaah :’)

kat KMB, kita dengan dunia kita; nak hidup sorang sorang ke ber’jemaah’ dengan orang lain. kita dengan decision kita; nak jadi baik ke nak jadi kurang baik. kita dengan pilihan hati kita, nak pilih sapa penuhi hati kita. kita dengan hobi baru kita, nak buat apa untk masa terluang kita (macam ada masa je). kita dengan tempat bergantung kita, nak pergi mana bila kita down to the earth.

Allah tahu je

When you find that special someone
Feel your whole life has barely begun
You can walk on the moon, shout it to everyone
Allah knows, Allah knows

🙂 when i first met Him. i felt the world is enough already. all i want is Him.

He who has no one, has ALLAH

bila dah habes ni. i have been thinking. what will happened to me in the future.

kalau saya tak fly, apa orang kata. kalau saya dok local je, apa orang kata. kalau saya fly ke bandung, apa orang kata. kalau saya tukar kos, apa orang kata. kalau saya tua setahun dari batch se course dengan saya, apa orang kata

eh, biar laa orang nak kata apa. never regret with the two years you sacrificed, sis. you get to know Allah, that was the best part in KMB!

alhamdulillah, never regret. never for once!

erk, what’s with the title?

kami di KMB boleh dikira macam penakluk dunia juga. pada awalnya, semua orang akan fly ke UK, Ireland, Australia, New Zealand, US dan Canada.tapi, pada akhiranya, bertambah pula tempat nak takluk ni, India, Indonesia, Czech, hatta Malaysia sekalipun

jom, kita takluk dunia. tawan semula negara yang pernah kita kuasai satu masa dahulu. sambil menyanyi,

adakah kau lupa, kita pernah berjaya..

well, it is not too late untuk tawan dunia, hatta malaysia sekali pun. ayuh, mana kader kader yang pernah bersemangat satu ketika dahulu? ruh ruh tu semua? jom!

moga allah redha. semoga semua sentiasa berada di atas jalannya, hingga ke akhirnay🙂

About seciput

khalifah ALLAH
This entry was posted in dnt, IB life, life. Bookmark the permalink.

One Response to majlis perasmian penaklukan dunia !

  1. Hanya Hamba says:

    “jom, kita takluk dunia. tawan semula negara yang pernah kita kuasai satu masa dahulu. sambil menyanyi,

    adakah kau lupa, kita pernah berjaya..”

    well, enough said that SUNGGUH SAYA RINDU. SUNGGUH. (‘:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s